EventZ in de krant….De Sterren van!

Talentenjacht als alternatief personeelsfeest

Bedrijfsfeesten kunnen (tijdelijk) niet meer. Voor zorgpersoneel is dat extra sneu: zij zijn in deze tijd hét cement van de samenleving. EventZ biedt een alternatief.

Door Kees Klijn

Applaus voor de zorg, het heeft de laatste weken meer dan eens weerklonken. Als het aan René Huijbregts (53) ligt gaan de handen voor verpleegkundigen, artsen en medewerkers binnen de woonzorgcentra zelf ook op elkaar voor andere talenten die ze hebben, vooral muzikaal. “Die waardering wordt meestal uitgesproken met een personeelsfeest”, zegt de 53-jarige Drunenaar. “Maar het gaat nog even duren voordat zoiets weer mogelijk is. Er is een andere manier om dat te laten zien om zo de verbondenheid met elkaar te voelen.”

De eigenaar van EventZ, gespecialiseerd in onderscheidende evenementenconcepten, doelt op zijn talentenjacht; De Sterren Van…! “Enkele jaren geleden hebben we dat uitgerold voor Hoogvliet Supermarkten vanwege hun 45 jarig bestaan. Medewerkers konden zich opgeven voor een onderlinge zangwedstrijd. Maar liefst zeshonderd deden dat. Elke week ging een speciale auditiebus met een complete studio langs een paar filialen, vlotte presentator erbij. Die filmpjes gingen online, daar kon op worden gestemd. Driekwart jaar werd via verschillende voorrondes, waarbij het personeel jureerde, naar de grote finale, een bedrijfsfeest in Ahoy’, toegewerkt.” Daar, zo laat een filmpje zien, ging het dak er helemaal af.

Massaal feesten is er anno 2020 niet bij. Dat vormt volgens Huijbregts geen beletsel om van De Sterren Van…! een succes te maken. “Je kunt die live finale natuurlijk uitstellen, totdat alle evenementen weer vrij zijn gegeven. Je kunt er ook een cadeau aan hangen. Zo kun je de winnaar met muzikanten op laten treden op de verschillende locaties. Of het winnende nummer op laten nemen in een studio. Waar het vooral om draait: je zet je eigen medewerkers in de spotlights. En dat maandenlang. Je waardeert en beloont ze op een andere, meer creatieve, manier. En dat doen we niet alleen met die filmpjes. We  werken ook flyers, posters, trailers. En met  backstage reportages. We halen dus alles uit de kast om er een succes van te maken.” Wachten op de finale, dus dat je weer bij elkaar mag komen, hoeft niet per se. “Die kun je ook streamen, natuurlijk.”

Overigens: “Het hoeft niet bij zingen te blijven. Jongleren, goochelen: het is maar net wat je talent is. Alles wat op een paar vierkante meter mogelijk is, dus in het auditiebusje, kan aan bod komen.” Nogmaals: “Het gaat erom om die verbondenheid en de waardering op een andere, ludieke, manier te laten zien. Juist deze tijd kan dat goed gebruiken.”

Meer informatie en leuke filmpjes: www.desterrenvan.nl.

Brabants Dagblad 19-5-2020